2013. április 17., szerda

Orvosi Zsálya ,fűszer gyógynövény 1Ft minden mag - Jelenlegi ára: 1 Ft

Orvosi Zsálya 5db mag
Az ókori görögök és rómaiak a bölcsesség és a kifinomult gondolkodás növényeként tartották számon a Földközi-tenger térségéből származó zsályát.
A zsálya jelképezte az öregek bölcsességét, a hosszú életet. Sőt a rómaiak és az arab orvosok hittek benne, hogy akár halhatatlanná is teheti az embert ez a zöld fűszer.
    Nagyon finom, karakteres fűszer a zsálya
Leírás:
A csodavárás mellett emésztési problémákat orvosoltak vele, a franciák teát is főztek belőle, ami a kínaiaknak annyira ízlett, hogy olyan – mondhatni előnytelen – üzletbe is belementek, hogy egy adag zsályát négy adag teával honoráljanak. A 17. században a hollandok szállították a kínaiaknak a zsályát.
Ebben a században hódította meg a zsálya Amerikát, bár Közép-Amerikában létezik őshonos zsályafaj, ami hallucinogén s a sámánok használták (látnokzsálya). Az ártalmatlanabb – Európából érkezett – zsályával az indiánok a fogukat ápolták (ugyanúgy, ahogy már a régi rómaiak is), és az égési sérülésekre is használták.
A zsálya latin jelentése „ gyógyítani”. Franciául toute bonne-nak azaz „ minden rendben” -nek nevezik, ami utal arra, hogy errefelé a zsálya bevett kedélyjavító „ gyógyfűként” volt ismeretes. Az olaszoknál az általános egészségmegőrzés részeként fogyasztották a zsályát. A nők régóta alkalmazták tejelapasztásra is, sőt ösztrogéntartalma miatt a menopauza tünetei is jól kezelhetőek vele.
A zsályát a levegő illatosítására is használták – a levendulával együtt – a 17. század környékén. De a történelem folyamán gyógyszerként is rengeteg bajra írként szolgált: használták szembetegségek, bélproblémák kezelésére, memóriazavarra vagy epilepsziás rohamok enyhítésére.
Nagyon jó úton jártak a régi orvosok, mert a zsálya antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, antioxidánsokban gazdag, jól hat a memóriára, nyugtatja a bél- és idegrendszert, javítja a koncentrációt. A zsálya a legrégebben használt és ismert gyógynövény. Haj- és bőrproblémákra is remek megoldást jelent. Gyakran használják parfümökben és kozmetikumokban is, sőt szájvizet is készítenek belőle.
2001-ben az év fűszerévé választotta a Nemzetközi Gyógynövény Szövetség
Nézze meg többi aukciómat is sok egy forintos  termék  és egyébb  növény termesztéssel kapcsolatos dologgal találkozhat  KATT a képre vagy a szövegre köszönöm
                                                                



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2013-04-21 21:14
. Orvosi Zsálya ,fűszer gyógynövény 1Ft minden mag - Jelenlegi ára: 1 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése